Show Info
© 2021 CRAFT | Engineering Studio

Berkshires Mountain Retreat

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(event) { jQuery( '#example3_4140' ).sliderPro({ //width width: "100%", //height height: 750, //autoplay autoplay: true, autoplayOnHover: 'pause', autoplayDelay: 5000, arrows: true, buttons: false, smallSize: 500, mediumSize: 1000, largeSize: 3000, fade: true, //thumbnail thumbnailArrows: true, thumbnailWidth: 120, thumbnailHeight: 120, thumbnailsPosition: 'bottom', thumbnailPointer: true, centerImage: true, imageScaleMode: 'cover', allowScaleUp: true, startSlide: 0, loop: true, slideDistance: 5, autoplayDirection: [...] Details

Berkshires Mountain Retreat-004
Berkshires Mountain Retreat-002
Berkshires Mountain Retreat-001
Berkshires Mountain Retreat-005
Berkshires Mountain Retreat-003
Berkshires Mountain Retreat-006
Berkshires Mountain Retreat-007
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Berkshires Mountain Retreat

Williamstown, MA

This Berkshires Mountain Retreat was imagined as a modern mountain retreat nestled into the Berkshire mountains in central Massachusetts. The design of the residence features large open spaces that connect with the exterior through a mixture of operable and non-operable window walls that maximize the exposure to southern light and views of the valley and mountains beyond. Interior spaces rely on locally sourced stone and wood materials for elements of interior comfort as well as structure. Feature staircases and floor openings are created with traditional wood framing strengthened with flitched steel plates. Heavy timber trusses with steel plate connections create open gabled ceilings that accentuate the scale of interior living spaces. Cathedral spaces are also created in the sports hall by using gabled steel portal frames hidden in the depth of the roof structure. The sports hall also features concrete planks integrated below the rubberized floor surface used to deaden noise and vibration within the space.

(Image Credit: Donna Dotan Photography)

Architect: Workshop/APD