Show Info
© 2019 CRAFT | Engineering Studio

DWKK Residence

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(event) { jQuery( '#example3_2481' ).sliderPro({ //width width: "100%", //height height: 500, //autoplay autoplay: false, autoplayDelay: 5000, arrows: true, buttons: false, smallSize: 500, mediumSize: 1000, largeSize: 3000, fade: false, //thumbnail thumbnailArrows: true, thumbnailWidth: 120, thumbnailHeight: 120, thumbnailsPosition: 'bottom', thumbnailPointer: true, centerImage: true, imageScaleMode: 'cover', allowScaleUp: true, startSlide: 0, loop: true, slideDistance: 5, autoplayDirection: 'normal', touchSwipe: [...] Details
01_DWKK_1800_300_Hi
09_DWKK_1800_300_Hi
08_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
07_DWKK_1800_300_Hi
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Marion Bay, Tasmania

The DWKK residence is new building located on a bluff overlooking Marion Bay in Tasmania.  The development of the structural concept for the residence evolved from a re-examination of the structure of the J-House project based on different material and geometric constraints.  The J House structure explored a doubly curved ruled surface described by a rhythm of lightgage studs set on a framework of linked planar structural steel frames.  The conceptual design of the DWKK residence structure departed from this strategy and became an exploration of a ribbed concrete surface whose depth and orientation are influenced by the output of a stress analysis.

(Image Credit: AEDS)