Show Info
© 2019 CRAFT | Engineering Studio

KBK Residence

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(event) { jQuery( '#example3_3157' ).sliderPro({ //width width: "100%", //height height: 750, //autoplay autoplay: false, autoplayDelay: 5000, arrows: true, buttons: false, smallSize: 500, mediumSize: 1000, largeSize: 3000, fade: false, //thumbnail thumbnailArrows: true, thumbnailWidth: 120, thumbnailHeight: 120, thumbnailsPosition: 'bottom', thumbnailPointer: true, centerImage: true, imageScaleMode: 'cover', allowScaleUp: true, startSlide: 0, loop: true, slideDistance: 5, autoplayDirection: 'normal', touchSwipe: [...] Details
01_KBK_1800_300_Hi
03_KBK_1800_300_Hi
02_KBK_1800_300_Hi
06_KBK_1800_300_Hi
05_KBK_1800_300_Hi
08_KBK_1800_300_Hi
04_KBK_1800_300_Hi
07_KBK_1800_300_Hi
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

KBK Residence

New York, New York

The KBK residence project involved the combination of two stacked independent apartments overlooking Central Park on the Upper East Side of New York.  The existing structure relied on two-way spanning concrete slabs with draped welded wire fabric spanning to a concrete encased steel frame.  The main feature of the space is a signature staircase that joins the two levels and penetrates the floor structure in a bay defined by the existing steel frame.  In order to keep from loading the center of the existing slab span below, the stair is designed to cantilever out of the upper floor framing and spirals down to simply touch concrete below.

(Image Credit: Donna Dotan)

Client: Workshop/APD

Year: 2014-2016